MENIU

Au plecat să fure lemne. Ce a urmat este pur şi simplu tragic

<p>Au plecat să fure lemne. Ce a urmat este pur şi simplu tragic</p>

Un bărbat a murit, iar altul a fost grav rănit, în curul zilei de ieri, în timp ce se aflau în pădure şi tăiau copaci.

Primul caz s-a petrecut în jurul orei 13.00 în pădurea „Plăieţ”, situată în extravilanul localităţii Sebeş, comuna Hîrseni, cînd B.S., în vîrstă de 37 ani, împreună cu fratele său și un prieten, s-au dus la furat de lemne de foc.

Cei trei au doborît un arbore de esenţă fag, care, în cădere a rupt o creangă uscată dintr-un copac alăturat, care l-a lovit pe B.S. în zona capului.

Omul şi-a pierdut conoştinţa, prin urmare fratele lui a chemat de urgenţă o ambulanţă. Un echipaj de la Ambulanţa Făgăraş a ajuns la locul indicat, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva, scrie monitorulexpres.ro

De asemenea, un echipaj de poliţie a ajuns la locul respectiv, iar oamenii legii au stabilit că cei trei bărbaţi s-au deplasat în pădure fără acordul pădurarului care gestionează cantonul silvic din zona în care s-a produs evenimentul.

Prin urmare, în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru ceilalţi doi bărbaţi, atît pentru ucidere din culpă , cît și pentru tăiere ilegală de arbori. Cercetările sînt continuate de polițiștii Secţiei 3 Poliţie Rurală Voila.

În cel de-al doilea caz, aproape similar, care însă nu s-a sfîrşit atît de tragic, este vorba de un accident de muncă. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 11.00, la exploatarea forestieră din Valea Hamaradiei, comuna Vlădeni. S.V., în vîrstă de 38 ani, domiciliat în orașul Vișeu de Sus, județul Maramureș, a tăiat cu drujba un arbore şi a fost lovit de trunchiul copacului în cădere.

Omul a fost lovit în zona toracelui și a abdomenului. Colegii lui de muncă au chemat imedait salvarea, iar rănitul a fost transportat de o ambulanță la Spitalul Județean Brașov, unde i-au fost acordate îngrijirile medicale. Polițiștii au stabilit că muncitorul era angajat cu contract de muncă la o societate din Bistrița, în calitate de fasonator mecanic.

În acest caz, angajatorul va fi cercetat penal pentru neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, potrivit Poliţiei Judeţene Braşov.

Mai multe articole despre:
accident furt accidente lemne pădure