MENIU

Atenție, șoferi! Un nou semn rutier, amplasat pe marile bulevarde din Capitală

Marcaje rutiere noi pentru șoferi

Șoferii din Capitală vor întâlni un nou tip de marcaj rutier în intersecții. Este vorba despre un semn destinat bicicliștilor, astfel încât aceștia să aibă prioritate la semafor. Șoferii vor fi obligați să oprească la trei metri înaintea cicliștilor. Dacă încalcă noua regulă, riscă să fie sancționați, potrivit Realitatea Plus. 

Noile marcaje vor fi întâlnite pe marile bulevarde din Capitală și vor ocupa 3 metri până în linia semaforului. Acestea vor avea formă dreptunghiulară și în interior inscripționată o bicicletă.

Semnele îi vor ajuta pe bicicliști să aibă prioritate în fața mașinilor la semafor, în intersecțiile unde este permis virajul la stânga. Cei care iubesc mersul pe două roți spun că măsura va fi benefică, mai ales că se confruntă cu o serie de dificultăți în trafic.

Marcajele sunt similiare „Bike Box”-urilor din alte țări. De altfel, inițiatorul proiectului spune că s-a inspirat din bunele practici de peste hotare, iar măsura a fost aprobată, recent, de Direcția Transporturi din Primăria Capitalei. Măsura vine și în contextul accidentelor în care au fost implicați bicicliști.

Noile semne vor fi trasate de Administrația Străzilor peste câteva luni. Linia de „STOP” de la semafor se va muta mai în spate, iar șoferii care nu vor respecta marcajul vor fi sancționați.