MENIU

Atenţie, şoferi! Autorităţile au pornit la VÂNĂTOARE DE MAŞINI FĂRĂ STĂPÂN

În Bucureşti se estimează că sunt abandonate peste 200.000 de maşini

Sute de mii de maşini abandonate sufocă zilnic Bucureştiul. Autorităţile locale au constatat că trotuarele, parcările şi chiar parcurile au devenit adevărate cimitire auto. Epavele, despre care nimeni nu mai ştie ale cui sunt sau cum au ajuns acolo, sunt folosite acum pentru depozitarea gunoaielor sau ca adăpost pentru oamenii străzii.

Numărul autoturismelor din Bucureşti creşte de la un an la altul. Oficial, în Capitală sunt înmatriculate aproximativ un milion de maşini. Acest calcul nu include insa autoturismele inmatriculate in alt judet, in alta tara, sau cele care nu sunt deloc in registre. Cifra totala ar putea sa depaseasca 2 milioane de masini.

Aşa s-a ajuns ca locurile de parcare să fie tot mai puţine, iar proprietarii să-şi lase maşinile chiar şi la două trei străzi distanţă de locuinţă. De vină sunt însă şi cei care şi-au abandonat autoturismele prin parcări, sau pe marginea drumului. Legea le permite primăriilor să ridice maşinile abandonate, dar din cauza birocraţiei procedurile pot dura luni de zile.

Pentru ca o masină să nu fie declarata abandonata, proprietarul trebuie să-i plătească impozitul la primărie, să aibă asigurare auto şi să fie la zi cu inspecţia tehnică periodică. Altfel, administraţia locală poate demara procedurile de ridicare a maşinii.

Pentru că majoritatea maşinilor abandonate nu mai pot fi folosite la nimic, acestea sunt trimise la casat. Din cauza procedurilor greoaie însă, doar 20-30 de epave ajung să fie distruse în fiecare lună.