MENIU

Atenţie la înţepăturile ţânţarilor! Trei cazuri de infecţie cu virusul West Nile, confirmate în Dolj

Primul caz de infectare cu virusul West Nile din România

Trei persoane din judeţul Dolj - două femei şi un bărbat - au fost diagnosticate cu infecţie cu virusul West Nile, arată reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, primul caz de infecţie cu virusul West Nile din această vară a fost confirmat la un bărbat  de 46 ani din comuna Goieşti.

Ulterior, şi o femeie de 63 de ani din Craiova a fost diagnosticată cu infecţie cu acelaşi virus.

"A fost depistat al doilea  caz de infecţie neuroinvazivă cu virus West Nile în sezonul estival 2016, boală transmisă prin înţepătură de ţânţar, la o femeie în vârstă de 63 ani din Craiova, internată în 6 august la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie «Victor Babeş» Craiova, transferată în 7 august la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova”, arată DSP Dolj.

Cazul a fost confirmat în 18 august de Institutul Cantacuzino din Bucureşti, relatează News.ro.

Un alt caz de infecţie neuroinvazivă cu virus West Nile a fost confirmat la o pacientă în vârstă de 50 ani, tot din Craiova, dar cu domiciliu flotant în Franţa. Aceasta a fost internată în 18 august la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Craiova.