MENIU

Atenție, călători! Trenuri oprite temporar în România din cauza incendiilor de vegetație

Trenuri oprite temporar în România din cauza incendiilor de vegetație

Un incendiu de vegetație în zona căii ferate dintre stațiile Jegălia și Perișoru a dus la oprirea temporară a mai multor trenuri de călători. Reprezentanții ISU sunt în plină desfășurare a intervențiilor pentru a stinge focul și a asigura condițiile necesare reluării traficului feroviar în siguranță.

UPDATE

Trenurile de călători oprite temporar din cauza incendiului de vegetaţie din zona căii ferate dintre staţiile Jegălia şi Perişoru vor fi reînscrise în circulaţie după finalizarea intervenţiilor aflate în desfăşurare de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a anunţat, duminică, într-un comunicat de presă, Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A.

Potrivit sursei citate, este vorba despre trenurile: R 10184 (Fetesti - Bucureşti Nord) - în Bărăganu; IR 1883 (Bucureşti Nord - Constanţa) - în Ciulniţa; IR 10085 (Bucureşti Nord - Mangalia) - în Ciulniţa.

De asemenea, de la ora 14:42, trenul IR 1983 (Bucureşti Nord - Constanţa) staţionează în Gara Ciulniţa.

Circulaţia feroviară este oprită temporar, la această oră, pe intervalul Feteşti - Ciulniţa, din cauza unui incendiu de vegetaţiei care se manifestă în apropierea căii ferate, între staţiile Jegălia şi Perişoru.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au interzis circulaţia trenurilor pe ambele fire, între staţiile Jegălia şi Perişoru, pentru accesul autoutilitarelor cu apă.

Trenuri afectate de incident

În urma incendiului, următoarele trenuri au fost oprite:

R 10184 (Fetești - București Nord): Staționează în Bărăganu.
IR 1883 (București Nord - Constanța): Staționează în Ciulnița.
IR 10085 (București Nord - Mangalia): Staționează în Ciulnița.
De asemenea, trenul IR 1983 (București Nord - Constanța) va staționa în gara Ciulnița începând cu ora 14:42.

Compania feroviară își cere scuze călătorilor pentru disconfortul cauzat de acest incident neprevăzut și îi asigură că se depun toate eforturile pentru a redeschide circulația cât mai curând posibil, imediat ce ISU va confirma că traficul poate fi reluat în condiții de siguranță.

Intervenția ISU

Reprezentanții ISU lucrează intens pentru a controla și stinge incendiul de vegetație care a afectat zona căii ferate. Prioritatea este asigurarea siguranței călătorilor și a personalului feroviar, precum și restabilirea rapidă a circulației trenurilor.