MENIU

Atenție! Picioarele tale pot prezenta simptomele unor boli grave

Picioarele tale pot spune dacă suferi de anumite afecțiuni grave de sănătate. Potrivit specialiştilor, membrele ne pot indica dacă avem diabet, boli de tiroidă, dar și afecțiuni ale inimii. 

Mulți dintre noi ignorăm adeseori această parte a corpului fără să ne gândim la consecințe.

Dacă degetele tale de la picioare rămân brusc fără păr, atunci acesta poate fi un semnal al unei circulații dificile a sângelui, care cauzează boala arterială periferică a membrelor inferioare. Semnele acestei boli mai pot include încetinirea creșterii părului pe picioare și în zona gleznelor, degete de culoare violet, dar și piele subțire și strălucitoare.

Dacă observi că degetul mare de la picior s-a mărit și te doare, atunci este bine să ai grijă la alimentație, deoarece poate fi vorba despre gută. De asemenea, degetele umflate sunt asociate cu cancerul de plămâni, infecții cronice ale plămânilor, boli de inimă, dar și boi intestinale.

O altă problemă ce te poate alarma este atunci când crema hidratantă nu are niciun efect. Aceasta semnalează problemele de tiroidă. Astfel, atunci când observi crăpături în talpă, care nu se vindecă cu ajutorul produselor hidratante în câteva zile, este indicat să îți verifici tiroida. Diabetul are semnele lui specifice precum furnicăturile şi amorțeală în picioare.

Potrivit divahair.ro, dacă observi simptomele menționate mai sus, este indicat să mergi la medic pentru consultații amănunțite.