MENIU

Atac terorist Turcia. MAE român, anunţ de ultimă oră

Ministerul Afacerilor Externe a transmis condoleanţe victimelor atacului de sâmbătă din Turcia, de la Gaziantep, şi condamnă în termenii cei mai fermi astfel de atacuri, precizând că România rămâne angajată alături de Turcia pentru combaterea terorismului.

"Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist care a avut loc în seaara zilei de 20 august 2016, în Gaziantep, Turcia, soldat cu pierderi de vieţi omeneşti şi numeroşi răniţi. Astfel de acte îndreptate împotriva oamenilor nevinovaţi sunt incalificabile. MAE transmite condoleanţe familiilor victimelor acestui act de o violenţă extremă şi exprimă întreaga solidaritate cu poporul turc", a transmis MAE, duminică.

Ministerul precizează că România rămâne angajată alături de Turcia în lupta împotriva terorismului.

Cel puţin 50 de persoane au fost ucise în atacul comis sâmbătă la Gaziantep, în sud-estul Turciei, a anunţat, duminică, guvernatorul provinciei.

Atacul, comis probabil de către un kamikaze, a avut loc în timpul unei nunţi, într-un cartier cu populaţie majoritar kurdă.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan suspectează că în spatele atacului se află gruparea jihadistă Statul Islamic, scrie news.ro.

Mai multe articole despre:
atac Turcia atac terorist turcia