MENIU

TRAGEDIE în SUA: Cel puțin 8 persoane UCISE într-un atac ARMAT în California. Numărul morților ar putea crește

Atac armat în SUA - Mai multe persoane au fost ucise, inclusiv atacatorul Foto: captură video Twitter

Mai multe focuri de armă au fost raportate în San Jose, California, la o companie de transport public, în primele ore zilei de miercuri. Potrivit primelor informații, cel puțin 8 persoane au murit, inclusiv atacatorul, și mai multe au fost rănite. 

Atacul a avut loc la o companie transport public - Valley Transportation Authority (VTA), care se ocupă cu transportul într-o parte a regiunii, la San Jose, în California. În imaginile difuzate de posturile americane de televiziune se putea observa că în zona respectivă erau mai multe clădiri industriale lângă calea ferată.

Cel puțin opt oameni au fost uciși în atacul armat din San José, California, miercuri, iar atacatorul era angajat al companiei vizate, potrivit unui prim bilanț oficial provizoriu anunțat de Poliție. A fost identificat și trăgătorul - Sam Cassidy, care era angajat al companiei de transport VTA, a anunțat, de asemenea, Poliția din San Jose.
 
„Pot confirma că opt persoane au murit în prezent. Și un suspect a fost declarat mort", a spus Russell Davis, adjunctul șerifului din Santa Clara, avertizând că numărul morților ar putea crește, potrivit CNN.
 
De asemenea, o echipă de pirotehniști a început verificarea pentru depistarea unor posibile dispozitive explozive, a mai anunțat Russell Davis, precizând că „am primit informații că există dispozitive explozive care se află în interiorul clădirii”, mai relatează CNN.

Primarul San Jose, Sam Liccardo, a declarat, după anunțarea primului bilanț oficial provizoriu, că „a fost o zi îngrozitoare pentru San Jose” și că autoritățile vor face tot ce se poate ca să nu se mai întâmple așa ceva, asigurând familiile victimelor de tot sprijinul după tragedie.

Inițial, în prima oră de la tragedie, presa a vorbit de 6-7 decedați și mai mulți răniți.

Poliția a confirmat moartea atacatorului. Inițial, politia a anunțat că nu se știe identitatea acestuia și dacă focurile de armă au fost trase în interior sau în exterior, potrivit informațiilor preliminare. De asemenea, a făcut apel la populație pentru mai multe informații despre incident. 

Totodată, adjunctul purtătorului de cuvânt al șefului poliției, Russell Davis, a precizat, în prima oră de la producerea incidentului că cercetările sunt în desfășurare și nu poate confirma decât că este vorba de mai multe persoane ucise și rănite, fără a putea comunica un număr exact. Răniții au fost transportați la spital pentru îngrijire medicală.

Atacul a avut loc în dimineața zilei, în jurul orei 6.30 (ora locală - n.red.), înainte de venirea muncitorilor la lucru. Mama unui muncitor a anunțat atacul de pe șantierul de transport feroviar al Autorității de Transport din San Jose.

Biroul șerifului din Santa Clara a anunțat că se intervine după focurile de armă trase.

Potrivit relatărilor presei americane, mai multe persoane ar fi fost ucise, inclusiv atacatorul.

Oamenii au fost sfătuiți să stea departe de zona atacului. 

În primele momente, Poliția a început evacuarea muncitorilor rămași în interiorul clădirii.

Reamintim că în ultimele luni s-au intensificat atacurile armate comise în Statele Unite. În weekendul trecut, atacurile cu arme de foc s-au soldat cu 12 morţi şi 50 de răniţi, potrivit poliţiei şi presei americane, bilanţ ce marchează o creştere a violenţei armate, fenomen pe care luna trecută preşedintele Joe Biden l-a calificat ca fiind o "epidemie".