MENIU

Asigurarea CASCO acoperă avariile cauzate de copacii îngheţaţi sau de blocurile de gheaţă

Proprietarii autovehiculelor avariate de căderea accidentală a copacilor îngheţaţi sau a blocurilor de gheaţă pot apela la asigurarea lor CASCO pentru a fi despăgubiţi de companiile de asigurări; de regulă, poliţele CASCO acoperă daunele produse de aceste riscuri, informează UNSAR.

“Numai în Bucureşti, în ultimele trei zile, câteva sute de maşini au fost avariate de căderea crengilor copacilor îngheţaţi, a copacilor în întregime sau a blocurilor de gheaţă. În aceste situaţii, poliţa CASCO îşi poate demonstra încă o dată utilitatea, acoperind cheltuielile cu daunele aferente”, au declarat reprezentanţii UNSAR. În plus, asiguraţii care au ales şi opţiunea de asistenţă rutieră în poliţa lor CASCO au posibilitatea de a o utiliza în cazul în care autovehiculul a fost grav avariat de căderea unui copac sau a gheţii şi nu mai este deplasabil.

În primele 9 luni ale anului 2018, primele brute subscrise pe segmentul CASCO au depăşit 1,52 miliarde de lei, faţă de 1,39 miliarde de lei în aceeaşi perioadă a anului anterior, fapt ce indică aprecierea de care se bucură acest produs în rândul clienţilor.

UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 20 de companii de profil cu o pondere de peste 80% din piaţa locală de asigurări.