Asfaltul de pe podul de la Brăila se scufundă. Reprezentanții CNAIR susțin că au apărut tasări în zona rampei
Podul de la Brăila, cunoscut sub numele de Golden Gate-ul de România, se confruntă cu numeroase probleme care afectează atât construcția, cât și autoritățile implicate. Ultimul necaz a survenit în legătură cu asfaltul, care a devenit o sursă de îngrijorare pentru constructorii lucrării. Această nouă problemă se adaugă unei liste deja lungi de dificultăți întâmpinate în procesul de finalizare a podului, stârnind îngrijorare și discuții în rândul opiniei publice.
O secțiune de asfalt de pe una dintre rampele podului peste Dunăre de la Brăila s-a surpat, iar constructorul a încercat să aplice mai multe straturi de asfalt pentru a restabili nivelul suprafeței drumului, însă fără a obține un succes notabil. Reprezentanții CNAIR susțin că au apărut tasări în zona rampei, ajungând până la 10-15 centimetri, motiv pentru care constructorul intenționează să stabilizeze rampa prin intermediul unor piloni forați.
Monitorul de Brăila a raportat că au avut loc tasări la una dintre rampele Podului de la Brăila, determinând surparea asfaltului, iar constructorul a încercat să remedieze situația.
Într-un videoclip publicat de Monitorul de Brăila, se observă cum o porțiune din carosabil a fost reasfaltată, totuși diferența de nivel rămâne vizibilă. Un utilaj de forat poate fi observat lângă rampa podului.
Ce se întămplă dacă nu semnezi procesul verbal întocmit de poliția rutieră. Un judecător explică
CNAIR, companie subordonată ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a confirmat prezența tasărilor – adică coborârea nivelului unei porțiuni de teren sub propria greutate sau sub cea a construcțiilor aflate în acel loc. Tasările au început anul trecut, dar nu au fost atât de extinse. Acum au atins 10-15 cm, conform informațiilor furnizate de constructor.
ASOCIEREA WEBUILD SPA – IHI INFRASTRUCTURE SYSTEMS LTD – a început deja să foreze la piciorul pilonului viaductului prin care se face urcarea pe Pod dinspre DN 2B, pentru a încerca stoparea acestor tasări.
Tasările ar putea fi cauzate fie de lucrări defectuoase realizate de constructor, fie de erori de proiectare în etapa de proiectare, „sau chiar ambele”.
„Acum nu este doar o simplă corectare a nivelului, sunt lucrări mai complexe de efectuat. Au încercat să aducă (asfaltul) la nivel, dar soluția nu a funcționat. Vor trebui să impună restricții”, a adăugat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu.