Armata Română a început instalarea de buncăre antiaeriene în Deltă după bucățile de dronă căzute - Cum arată cele din Plauru
Mobilizare fără precedent în Deltă. Armata Română a anunțat că a început instalarea a două adăposturi antiaeriene, de marți, 12 septembrie. Au apărut primele imagini cu primele adăposturi de protecție a populației din Plauru, județul Tulcea, după ce mai multe bucăți de drone au căzut pe teritoriul României.
Română anunță că a început de marți instalarea spaţiilor de protecţie a populaţiei din localitatea Plauru (județul Tulcea). Următoarele buncăre vor fi amplasate în comuna Ceatalchioi.
Amplasarea spațiilor de protecție vine după decizia din 7 septembrie a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), în urma găsirii fragmentelor de drone lansate de ruși, ce au căzut pe teritoriul românesc, pe malul românesc al Dunării.
Fragmente dintr-o dronă au fost găsite pe teritoriul României, în satul Plauru, aflat pe malul celălalt al Dunării de portul Ismail. Dronele ar fi fost lansate de ruși în ultimele săptămâni în atacurile repetate asupra portului ucrainean Izmail.
Ministerul Apărării Naționale a anunțat marți că a început instalarea spaţiilor de protecţie a populaţiei în localitatea Plauru de către militarii Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”. Lucrările sunt executate de un detașament format din aproximativ 50 de militari, care acționează cu 20 de mijloace tehnice, pentru instalarea a două adăposturi din elemente prefabricate din beton, precum și pentru executarea lucrărilor de amenajare aferente.
Adăposturile, cu dimensiunile 9,6 m lungime, 2 m lățime (la interior) și 1,5 m înălțime (la interior), vor fi predate, după finalizarea lucrărilor, autorităților locale ale comunei Ceatalchioi.
Adăposturile sunt amenajate în apropierea locuințelor pentru ca oamenii să ajungă repede în caz de necesitate.
Mai multe articole despre:
buncare antiaeriene
adaposturi plauru
adaposturi antiaeriene delta
adaposturi antiaeriene
razboi ucraina
ministerul apararii
armata romana