MENIU

Armata alocă sume imense pentru avioane F-16 și blindate după tensiunile din Ucraina! - Cât de aproape este escaladarea conflictului

România dă peste 450 de milioane de euro pe 32 de avioane F-16

În pragul tensiunilor accentuate dintre Statele Unite și Rusia, Armata Română cumpără peste 1.000 de blindate. Ministerul Apărării pregătește deja licitațiile și negocierile contractului pentru următorii cinci ani. România dă peste 450 de milioane de euro pe 32 de avioane F-16 second-hand.

Aproape 3.7 miliarde de lei va da statul român pentru mașinăriile blindate de război. Acestea vor avea instalații portabile pentru lansare de racahete și aruncătoare de calibru.

Vehiculele sunt dotate și pentru cercetări militare, dar și pentru evacuarea răniților. MApN anunță că armata trebuie să fie pregătită de orice tip de război atât pe plan național cât și peste granițe. 

Potrivit documentului trimis de MAPN către Parlament, aeronavele urmează să fie cumpărate din Norvegia. 

Armata va fi dotată și cu alte echipamente militare de la guvernul american, în valoare de peste 350 milioane de euro. Achiziția va putea fi făcută după ce parlamentarii vor aproba procedura. Țara noastă are în acest moment o escadrilă F16 formată din 17 avioane supersonice cumpărate din Portugalia. 

Mai multe articole despre:
armata romania avioane