MENIU

Argeş: Bărbatul acuzat că a violat, ucis şi tranşat o femeie, condamnat la 19 de închisoare

Argeş: Bărbatul acuzat că a violat, ucis şi tranşat o femeie, condamnat la 19 de închisoare

Bărbatul acuzat că a violat, ucis şi tranşat o femeie al cărei cadavru a fost găsit, fără cap şi membre, în râul Argeş, a fost condamnat la 19 ani de închisoare de magistraţii Tribunalului Argeş, care au dispus şi plata de daune civile şi morale în cuantum de peste 400.000 de lei rudelor victimei.

Potrivit sentinţei pronunţate, luni, de Tribunalul Argeş, Florin Mânzăraru, trimis în judecată sub acuzaţia că a violat, ucis şi tranşat o femeie al cărei cadavru a fost găsit, decapitat şi fără membre, în râul Argeş, a fost condamnat la închisoare pentru mai multe infracţiuni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, Mânzăraru a primit 15 ani de închisoare pentru omor calificat, cinci ani de închisoare pentru viol, patru ani pentru furt calificat şi un an pentru profanare de morminte. În final pedepsele au fost contopite, iar instanţa a stabilit pedeapsa cea mai grea, de 15 ani de închisoare, sporită cu trei ani de închisoare.

Totodată, în condiţiile în care bărbatul este recidivist, instanţa a dispus revocarea beneficiului eliberării condiţionate pentru restul de pedeapsă rămas neexecutat din pedeapsa de opt ani închisoare pe care Mânzăraru a primit-o în 2008, când a fost condamnat pentru viol, iar acest rest de pedeapsă a fost contopit cu pedeapsa aplicată prin sentinţa de luni, în final rezultând o pedeapsă finală de 19 ani închisoare.

Sentinţa pronunţată, luni, de magistraţii Tribunalului Argeş dispune şi plata de daune civile şi morale în cuantum de 400.000 de lei rudelor femeii ucise, care s-au constituit părţi civile în acest proces, precum şi plata unei "prestaţii periodice lunare" de 1.000 de lei către fiica victimei sale.

În plus, Florin Mânzăraru trebuie să achite 25.550 de lei, cheltuieli judiciare la urmărirea penală, 200 de lei onorariul avocatului din oficiu care l-a reprezentat şi 150 de lei reprezentând onorariul avocatului din oficiu care a reprezentat în instanţă partea vătămată minoră, respectiv pe fiica femeii ucise.

Tribunalul Argeş a fost instanţă de fond în acest dosar, prin urmare sentinţa poate fi atacată.

În noiembrie 2013, Florin Mînzăraru a fost trimis în judecată pentru omor.

Mai multe articole despre:
Argeş închisoare condamnare bărbat