MENIU

Aproximativ 60.000 de persoane, vaccinate antiCovid în România. Care este situația la nivel global

Imagine de arhivă

Aproximativ 60.000 de persoane - lucrători din domeniile sănătății și social – sistem public și privat - au fost vaccinate în România până miercuri, potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) care ține evidența vaccinărilor. Mai exact, vorbim despre 58.554 de persoane vaccinate împotriva COVID-19 începând cu data de 27 decembrie, potrivit CNCAV. 

Miercuri, în ziua în care România a primit a treia tranșă de vaccinuri Pfizer/BioNTech, au fost vaccinate 16.945 de persoane, fiind vorba despre prima doză administrată acestora.

În ceea ce privește reacțiile adverse, CNCAV susține că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 66 reacții comune și minore, dintre care 28 reacții de tip local și 38 reacții generale, alte 2 reacții fiind în curs de investigare.

Începând din 27 decembrie și până în prezent, la nivelul centrelor de vaccinare s-au înregistrat 202 reacții comune și minore, dintre care 92 reacții locale cu durere la locul injectării, 110 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tip urticarie).

Autoritățile se așteaptă ca odată cu demararea celei de-a treia etape de vaccinare, adresată populației generale, să fie imunizați zilnic 150.000 de români. 

În prezent, România are o rată de 0,30, potrivit platformei Our World In Data.

În ceea ce privește situația vaccinărilor la nivel mondial, cea mai mare rată de vaccinare o regăsim în țări precum  Israel (17,14), Emiratele Arabe Unite (8,35), Bahrain (4,02), Marea Britanie (1,39) și SUA (1,6).

Mai multe articole despre:
campanie vaccinare romania