MENIU

Apropiaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu, ani grei de închisoare (VIDEO)

Ingineriile financiare puse la cale de Sorin Ovidiu Vântu continuă să facă victime. Mai mulți dintre foștii săi asociați sunt obligaţi să plătească despăgubiri fabuloase şi să facă şi închisoare. De exemplu, Teodor Nicolăescu, fostul asociat al afaceristului, a fost condamnat definitiv să petreacă următorii şase ani după gratii. Instanţa a decis ca acesta, împreună cu alte cinci persoane, să plătească daune unor societăţi. Totuşi, Curtea de Apel Bucureşti a exclus din categoria păgubiţilor firma GELSOR SA, controlată chiar de Sorin Ovidiu Vântu. 

Curtea de Apel Bucureşti a decis să-l condamne pe Teodor Nicolăescu la şase ani de închisoare. În acelaşi dosar a fost condamnată şi Corina Alexe, directorul sucursalei Bucureşti a Băncii Române de Scont. Ea a primit o pedeapsă de patru ani de detenţie. Patru ani au primit şi Răzvan Haritonovici sau Dan Săftescu, preşedintele Astra Asigurări la acea dată, respectiv fostul preşedinte Astra. În plus, cu toţii trebuie să plătească și despăgubiri de zeci de milioane de lei, chiar dacă beneficiarul real al fraudelor a fost doar Vântu, indiferent că banii au venit de la FNI, Poșta Română sau din sistemul bancar.

Teodor Nicolăescu și Sorin Ovidiu Vîntu au fost şi asociaţi în mai multe afaceri bancare. Ambii se află acum după gratii. Şi, cel puţin pe Sorin Ovidiu Vîntu, nu pare să-l deranjeze acest lucru. Într-un interviu acesta chiar recunoaşte, cu un cinism uluitor, că va mai comite fapte penale.

Sursa: Adevărul

Sorin Ovidiu Vîntu: „Pot gândi şi la Jilava bine-mersi”


Numele societăţii lui Sorin Ovidiu Vîntu a apărut în mai multe scandaluri. (INTRĂ CARTON 2)Compania Gelsor ar fi reciclat sume de bani scoase ilegal din patrimoniul Fondului Naţional de Investiţii, au susţinut în trecut procurorii . 

Mai multe articole despre:
FNI Sorin Ovidiu Vîntu Gelsor