MENIU

Aproape 4.400 de ucraineni au fost evacuați luni din orașele bombardate - Din Mariupol au scăpat doar 550

Refugiați Ucraina - Mariupol

Aproape 4.400 de persoane au fost evacuate luni prin coridoarele umanitare. Cele mai puține sunt cele din Mariupol, orașul devastat de ruși și asediat în continuare. 

Un total de 4.354 de persoane au fost evacuate luni din orașele ucrainene prin coridoarele umanitare, inclusiv 556 din Mariupol, a declarat vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk, luni seară, pe canalul oficila de Telegram, potrivit BBC.

Mariupol a fost printre cele nouă coridoare umanitare convenite luni cu Rusia pentru evacuarea oamenilor din zonele din est, însă nu a fost respectat acordul de încetare a focului, potrivit BBC.

Din Mariupol și Berdiansk, 3.854 de persoane au fost evacuate la Zaporojie, unde s-au deplasat cu propriile mașini sau cu autobuzele pentru evacuare. Dintre aceștia doar 556 sunt din Mariupol, restul de 3.298 sunt din orașe din regiunea Zaporojie: Pologi, Vasylivka, Berdyansk și Melitopol.

Pentru a treia zi consecutiv, rușii au încălcat acordurile de asigurare a trecerii convoaielor de autobuze din Zaporojie pentru evacuarea oamenilor din Berdiansk, Tokmak și Energodar și țin refugiații blocați în punctul de control din Vasylivka.

De asemenea, peste 500 de persoane au fost evacuate din orașele Lysychansk, Severodonetsk, Rubijne, Kreminna și Popasna din regiunea Lugansk, în timp ce bombardamentele au continuat.