MENIU

Aprinde câteva frunze de DAFIN într-o scrumieră și vei vedea ce se întâmplă după câteva minute! Vei rămâne uimit

Frunze de dafin arse

Terapia cu ajutorul plantelor sau aromaterapia este din ce în ce mai răspândită, iar beneficiilete reale ale acestei minunăţii sunt din ce în ce mai cunoscute.

Ne putem bucura de aroma plantelor acasă datorită mirosurilor plăcute, care ajută sistemul nervos central să se liniștească și relaxează întregul organism. În mai multe religii se practică aprinderea plantelor în timpul slujbelor pentru a elibera mirosurile lor binefăcătoare. La slujbele ortodoxe, se poate întâlni minunată aromă a tămâii, despre care se știe că este vindecătoare în multe afecțiuni.

Beneficiile frunzelor de dafin

Frunzele de dafin sunt recunoscute în aromaterapie ca fiind frunzele ce țin organismul mereu în prinza și gata de acțiune.

În Grecia Antică, Imperiul Român, dar și la nativii americani, frunzele de dafin au câștigat un rol important, atât în medicină naturistă, cât și în arta culinară și produse de uz cosmetic. Da, frunzele de dafin se folosesc cu încredere în producerea cremelor, loțiunilor și spumantelor de baie.

Cum se folosesc în aromaterapie

Se ard 1-2 frunze de dafin într-un vas de aluminiu sau într-o scrumieră și se țin în camera unde vreți să stați. Se lasă să ardă timp de 10 minute, cu geamurile închise, pentru a beneficia din plin de aroma să binefăcătoare. După cele 10 minute, se intră în cameră și se stă relaxat pe fotoliu sau întins pe pat. Veți simți imediat o stare de bine, de energie, de bucurie.

Mai multe articole despre:
terapie plante dafin frunze dafin frunze dafin arse