MENIU

Apple a interzis aplicaţia care-şi taxa membrii cu 1.000 de lire sterline pe lună

Apple a interzis aplicaţia Rich Kids de pe toate dispozitivele companiei pentru a-i opri pe tinerii bogaţi să îşi etaleze stilurile de viaţă opulente. 

Aplicaţia a fost creată de Juraj Ivan şi Michael Harustiak în octombrie. Membrii acesteia erau taxaţi cu puţin sub 1.000 de lire sterline pe lună pentru a-şi posta fotografiile în regim de exclusivitate, scrie Business Magazin.

Ivan şi Harustiak au admis că au fost inspiraţi de canalul ”Rich Kids of Instagram” care a început să arate lumii avioanele private, iahturile din Caraibe şi petrecerile alimentate de şampanie cu care se lăudau tineri din toată lumea.

Blogul de pe Instagram a fost acuzat că publică imaginile unor milionari falşi. Cei doi au fost astfel inspiraţi să cureţe falsurile de adevăraţii milionari prin intermediul aplicaţiei lor. ”Toate reţelele sociale pentru bogaţi sunt deschise oricărui utilizator.”Credem că să fii bogat este plictisitor atunci când nu te vede nimeni altcineva”, a spus Ivan într-un interviu anterior acordat Daily Mail.

Printre membrii care au fost invitaţi la început să se înscrie în aplicaţie gratis pentru a-i atrage pe alţii  se află Julia Stakhiva, din Ucraina, care scrie că este ”prea frumoasă ca să lucreze şi afirmă că îşi aduce hairstylistul cu avionul de la Moscova la Londra ca să arate perfect. Alături de ea se află şi prinţul turc din real estate Emir Bahadir, în vârstă de 24 de ani, spune că a crescut familizarizându-se cu ce este mai bun din domeniul ”maşinilor, hainelor, a mâncării, artei şi călătoriilor”, dar şi Robert Cavalli, fiul fashion icon-ului Roberto Cavalli. Pe site se află şi Dor Bukobza, un om de afaceri din domeniul îngrijirii pielii, care pretinde că pantofii săi costă mai mult decât maşinile prietenilor săi.

Redactorii Daily Mail spun că nu e de mirare că lansarea aplicaţiei a generat o serie de critici. Potrivit The Times, o sursă din apropierea Apple spune că aplicaţia a fost înlăturată din cauza faptului că încălca anumiţi termeni şi condiţii.

Mai multe articole despre:
Apple aplicaţie rich kids