MENIU

Anunțul despre Arsenie Boca. Toți românii trebuie să știe acest lucru

<p>Profeţia lui Arsenie Boca despre care puţină lume ştie. Va fi prăpad!</p>

O slujbă de pomenire și un parastas, la care sunt așteptați câteva mii de credincioși, vor avea loc marți la Mănăstirea Prislop, din județul Hunedoara, pentru a marca împlinirea a 28 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca, supranumit de credincioși "Sfântul Ardealului".

În paralel, o comisie specială continuă cercetarea, din punct de vedere științific și teologic, a vieții, activității și scrierilor lui Arsenie Boca, concluziile acesteia urmând să fie înaintate Sfântului Sinod, singurul care poate lua o decizie în ceea ce privește o posibilă canonizare a părintelui.

"Membrii Comisiei de canonizare lucrează în mod individual; au primit sarcini din partea comisiei pentru a le duce la bun sfârșit. Cercetarea continuă, în vederea canonizării. Vom vedea când se va stabili următoarea sesiune comună a membrilor Comisiei de canonizare. Comisia a avut ultima întâlnire în plen în iarna anului trecut", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei și Hunedoarei, părintele Gabriel Miricescu.

Comisia, formată din înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române, și-a început lucrările în luna aprilie 2016, președintele acesteia fiind Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza. Comisia are rolul de a studia din punct de vedere științific și teologic activitatea părintelui Arsenie Boca, fără să aibă atribuții în ceea ce privește canonizarea acestuia.

Arsenie Boca s-a născut pe 29 septembrie 1910 în localitatea Vața de Sus (Hunedoara). A studiat la Academia Teologică "Andreiana" din Sibiu, pe care a absolvit-o în 1933. În Vinerea Izvorului Tămăduirii, după Paștile anului 1940, a fost tuns în călugărie la Mânăstirea Brâncoveanu — Sâmbăta de Sus, primind numele Arsenie.

A fost părinte ieromonah, teolog, artist plastic, stareț la Mănăstirea Brâncoveanu și apoi la Mănăstirea Prislop. În anul 1959, regimul comunist a desființat lăcașul de cult din Hunedoara, l-a transformat în cămin de bătrâni, iar părintele Arsenie Boca a fost alungat din mănăstire. Securitatea i-a interzis să mai slujească în vreo biserică din România.

Mai multe articole despre:
români canonizare arsenie boca