MENIU

Anneli Ute Gabanyi: România își revine, are potențial. Klaus Iohannis e un patriot

Anneli Ute Gabanyi: România își revine, are potențial. Klaus Iohannis e un patriot

Anneli Ute Gabanyi, profesor de științe politice în Germania, cunoscătoare de excepție a ceea ce s-a întâmplat în România și în Europa în 1989, s-a aflat față în față cu Rareș Bogdan în platoul emisiunii Jocuri de Putere, acolo unde i-a acordat un interviu în EXCLUSIVITATE realizatorului de la Realitatea TV. Gabanyi a vorbit despre situaţia în care se află România în acest moment.

Despre România actuală, ce ne puteți spune?

Anneli Ute Gabanyi: Anul 2015 a fost o catastrofă și din cauza unor mișcări de propagandă care s-au desfășurat la Bruxeles, chiar și din partea unor aleși români. Și criza economică a fost foarte grea.  Românii au răbdat atunci măsurile de austeritate, însă acum, uite, România își revine, are potențial.

Despre Klaus Iohannis, este un patriot. Oameni l-au văzut cât e de sincer, nu am văzut politician atât de patriot astfel încât, la întâlnirile externe, spunea “my country, my people”. Oamenii au simțit acest lucru. Dacă acest experiment pe care l-a început cu această țară va avea succes, atunci el va reuși un lucru unic în Europa: o revoluție morală și ideatică. El țintește departe. Anul a fost pierdut, într-un fel, iar Ponta a făcut niște gafe în politica externă de nu-ți vine să crezi, fără simț de responsabilitate. Pe de altă parte, trebuie și poporul român să se învețe cu un președinte care nu acceptă decizii imorale, ci cu unul care respectă Constituția. Acum, eu sper ca și PNL să fie la înălțime. Și la următoarele alegeri, alegătorii trebuie să fie la înălțime. Pentru că însănătoșirea clasei politice se poate face numai așa.

Interviu de excepție cu Anneli Ute Gabanyi. Ce spune specialista despre Revoluție și România actuală

Mai multe articole despre:
preşedinte Klaus Iohannis anneli ute gabanyi