MENIU

Angajații din spitalul-focar de la Suceava, fără salarii. CÂND vor primii banii

sj suceava

Situația critică la Spitalul Județean Suceava, cel mai mare focar de coronavirus din țară. Angajații unității medicale susțin că nu și-au primit salariile. De cealată parte, reprezentanții CNSLR Frăția Suceava spun că "banii există" și vor ajunge la oameni cel mai probabil chiar săptămâna viitoare, informează Realitatea PLUS.  

"Este o problemă, cu toate că banii există. (...) Este un număr foarte mare de concedii medicale și personal puțin. (...) În ceea ce privește sporul, acesta a fost promulgat abia pe 15 mai de președintele României, ceea ce a dus la această situație. Din ce știu, s-au trimis listele de la Suceava acum 2 săptămâni", a declarat Gabriel Buliga, lider sindical CNSLR Frația Suceava.

Referitor la stimulantul de 500 de euro, lliderul CNSLR Frăția a recunoscut că sunt spitale din țară care l-au primit din fonduri proprii, urmând ca banii să fie decontați ulterior de la Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS).

El a ținut să îî asigure pe angajații Spitalului Județean Suceava că se fac "eforturi pentru a rezolva această situație". "Sunt bani, repet. Această întarziere - există motive, sperăm să nu se mai repete pe viitor", a mai spus Buliga, precizând că reprezentanții Ministerului Sănătății au fost și ei informați de situația de la Suceava.