MENIU

Andronescu, umilită de protestatari: Mor copii, n-aţi făcut nimic, nu vă pasă! (VIDEO)

Ministerul Educaţiei Ecaterina Andronescu a fost pusă în dificultate, vineri, de întrebările mai multor protestatari de la Sibiu, legate de starea deplorabilă a infrastructurii şcolare. Întrebată cum e posibil ca un copi să moară înecat într-o toaletă exterioată, Andronescu a dat vina pe conducerea şcolii. La o altă întrebare incomodă, a afirmat că nu a avut timp să facă tot ce şi-a propus, de când a preluat mandatul. 

Răzvan Dinu, unul dintre protestatatii "Vă vedem din Sibiu" a interpelat-o pe Ecaterina Andronescu la ieşirea din sediul PSD local.

„Cât de responsabilă vă simțiți dumneavoastră de starea învățământului românesc?", a întrebat-o acesta pe Ecaterina Andronescu. Răspunsul ministrului Educaţiei a fost că în ultimele zile a discutat cu omologii ei din UE şi "toți se confruntă cam cu aceleași lucruri cu care ne confruntăm și noi".

Protestatar: Mai există copii care mor pentru că au căzut în rahat, în Uniunea Europeană?

(...)

E. Andronescu: (...) În România, școlile, din punctul de vedere al patrimoniului nu sunt în responsabilitatea Ministerului Educației. Sunt în responsabilitatea autorităților locale. E foarte greu să înțeleg ce s-a întâmplat acolo de nu au făcut ce trebuiau să facă.

(...)

Protestatar: Ar fi trebuit să vă dați demisia a doua zi!

E. Andronescu: Asta e părerea dumneavoastră!”

Interpelată de un alt protestatar, ministrul Sănătăţii a continuat să se eschiveze, afirmând că "ce a putut să facă, a făcut" şi că toată viaţa "şi-a făcut datoria".

Inregistrările video ale celor două dialoguri FB/Răzvan Dinu 

Mai multe articole despre:
ministrul educaţiei Andronescu