MENIU

Andrei Pleșu, despre blocajul în care se află România: "Sunt într-un moment de depresie"

Filosoful și scriitorul Andrei Pleșu constată o situație de blocaj în România, când politica se face doar din interese imediate și cu orientare privată, iar protestele de stradă nu au niciun efect. "Sunt foarte îngrijorat", spune Pleșu.

Andrei Pleșu spune că politica țării se face pentru interese imediate și îndemânări private. Fostul ministru de Externe se declară, totdată, foarte îngrijorat.

"Sunt într-un moment de depresie, nu am senzația că în momentul ăsta România e administrată cum trebuie, și nu e vorba despre ideologie sau strategie aici. Nu putem spune că suntem dominați de o ideologie neproductiva și de o strategie ineficientă. Nu, nu există nicio ideologie, nu există nicio strategie, există interese imediate și îndemnări cu orientare privată.

Ieșirile în piața au efect într-o țara normală, în care există o democrație stabilă și reactivă și care când vede că sunt în stradă 10.000, 100.000 de oameni înțelege să reacționeze.

La noi chestia asta nu se produce. Senzația e de blocaj și deocamdată sunt foarte îngrijorat", a explicat Andrei Pleșu, prezent la dezbaterea "Întrebările și neliniștile Europei", care a avut loc luni, în Sala de lectură a Facultății de Litere din București.

Scriitorul și-a exprimat astfel pesimismul, deși Mircea Dumitru, rectorul Universității București, îl prezentase drept un mare optimist, scrie Ziare.com.

Mai multe articole despre:
Andrei Pleşu