MENIU

Andrei este tânărul de 28 de ani care a murit în accidentul cumplit de la Vadu Moldovei. Era un celebru pilot de raliu

Un grav accident rutier produs la Vadu Moldovei a dus la moartea tragică a unui tânăr pilot de off-road. Andrei Piedemonte, în vârstă de 28 de ani, cunoscut pentru activitatea sa în Campionatul Național de Off-Road, și-a pierdut viața într-un incident rutier provocat de un șofer din Pașcani.

Andrei Piedemonte era director de traseu al etapei de la Putna și o figură respectată în lumea automobilismului din România.

Cum s-a produs teribilul accident

Accidentul a avut loc după ce un autotren a frânat brusc, a derapat și a intrat pe contrasens, lovind frontal mașina condusă de Andrei Piedemonte. Impactul violent a dus la decesul acestuia pe loc, iar două pasagere din mașină, o femeie de 42 de ani și o tânără de 20 de ani, ambele din București, au fost rănite grav.

Șoferul autotrenului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, însă a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice. În urma accidentului, autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, iar ancheta urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Federația Română de Automobilism Sportiv a transmis un mesaj de condoleanțe familiei și comunității automobilistice, deplângând pierderea unui talentat pilot și coleg.