MENIU

Anchetă la ISU Brașov, după mesajul Ro-Alert halucinant: "URSUL BAAA!"

Sursa foto: Arhivă

Mai mulți brașoveni au semnalat în mediul online că au primit un mesaj neprofesionist din partea operatorilor serviciului Ro-Alert, din Brașov. Autoritățile au anunțat deschiderea unei cercetări disciplinare în acest caz.

Locuitorii municipiului Braşov au primit, prin sistemul Ro-Alert, un mesaj de avertizare privind prezenţa unui urs pe o stradă din oraş, mesajul începând cu avertismentul: „Ursul, băăă!”.

„Ursul baaa! Atenție, a fost semnalată prezența unui urs pe strada Stejarisului. Animalul este considerat periculos. Nu încercați să vă apropiați de el sau să îl hrăniți. Evitați deplasarea în zonă dacă nu este absolut necesară. ISU Brașov”, este mesajul transmis prin Ro-Alert, luni, 20 septembrie, la ora 20:17.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului anunţă o „anchetă internă pentru a verifica modul de transmitere al mesajului”.

„Scopul mesajului a fost de a informa cetăţenii judeţului Brasov cu privire la prezenta ursului pe strada Stejărisului, pentru a evita deplasările in zona unde a fost văzut animalul sălbatic. Dintr-o eroare, persoana din cadrul dispeceratului care a transmis mesajul a adaugat cuvintele ‘ursul băăă’. Ne cerem scuze pentru eroare, dar avem convingerea că populaţia a înteles conţinutul și scopul preventiv al mesajului.”, a tansmis, marţi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov .

Oficialii ISU Braşov menţionează că la nivelul instituţiei se desfăşoară o anchetă internă, pentru a verifica modul de transmitere a mesajului.

Mai multe articole despre:
ancheta isu brasov ro alert urs