MENIU

Anchetă de PROPORȚII la Arad: Certificate de vaccinare anti-Covid, scoase la VÂNZARE pe Facebook

Certificat vaccinare Covid

O anchetă a fost deschisă la Arad după ce pe grupul de Facebook "Mămici din Arad" o persoană a scos la vânzare certificate care atestă vaccinarea anti-COVID. Din informațiile obținute până în prezent, cel puțin un asemenea certificat ar fi fost deja livrat unei persoane, relatează realitateadearad.net.

Aparent, oferta vine de pe un cont creat pe 5 iunie, când persoana respectivă a și devenit membru al grupului. Respectiva persoană susține că lucrează pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Timișoara.

Un certificat de vaccinare care ar fi fost furnizat de această persoană și a apărut în spațiul public ar atesta în fals o vaccinare completă realizată la un centru de vaccinare tot din Timișoara.

”Am fost sesizați prin apel 112, despre faptul că o persoană ar vinde certificate de vaccinare Covid-19 pe o rețea de socializare. Polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz, într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale”, a afirmat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Livia Pescar.

Este primul caz de posibil trafic cu certificate de vaccinare care se află în atenția polițiștilor din Arad.