MENIU

Anchetă după SIMULAREA LA EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. S-a întâmplat în DOUĂ ŞCOLI dintr-un judeţ

Dezastru la Evaluare Naţională

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ  2014 Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a dispus controale la două şcoli din judeţ unde niciun elev nu a obţinut note de promovare la simulările testelor naţionale, precum şi la alte cinci unităţi de învăţământ unde promovabilitatea a fost sub zece la sută.

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ  2014 Potrivit reprezentanţilor ISJ Vaslui, controlul dispus de instituţie vizează două şcoli din localităţile Coroiești și Sălceni unde niciun elev nu a reuşit să obţină note de promovare la simulările testelor naţionale, dar şi alte cinci gimnazii din judeţ unde promovabilitatea a fost sub zece la sută.

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ  2014 "În urma inspecțiilor, se vor stabili planuri de măsuri urgente ce trebuie luate de conducerile unităților de învățământ. Pe lângă dezbaterea și analiza rezultatelor de către profesori împreună cu elevii și diriginții acestora, vor fi ținute meditații la clasă cu copii, iar apoi se vor relua simulările la nivelul fiecărei unități de învățământ. Evident, toate școlile cu rezultate slabe vor intra într-un program de monitorizare a Inspectoratului Școlar", a declarat, joi, inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ  2014 În judeţul Vaslui, doar peste 40 la sută dintre elevii de clasa VIII-a prezenţi la simularea evaluării naţionale au obţinut medii peste 5, iar 77,41 la sută dintre aceştia nu au reuşit să ia note de trecere la matematică.

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ  2014 Doar 48,8 la sută dintre elevii de clasa VIII-a prezenţi la simularea evaluării naţionale au obţinut medii peste 5, respectiv 66,95 la sută la Limba română şi 30,4 la sută la Matematică, Ministerul Educaţiei recomandând efectuarea unor ore de pregătire.