MENIU

Anchetă după accidentul cu autocar, de la Pasajul Unirii: un mort, 20 de răniți. Victimele, resuscitate pe asfalt - FOTO

Este anchetă uriașă după tragedia de vineri, de la Pasajul Unirii. 24 dintre grecii implicați în accidentul cumplit din Capitală sunt internați, iar o femeie este în stare critică la Spitalul Floreasca. Zeci de ambulanțe au intervenit, iar la fața locului au fost prezenti șeful DSU, Raed Arafat, prefectul și primarul Capitalei. Toți caută acum răspunsuri la accidentul teribil de la Pasajul Unirii. Atenție, urmează informații și imagini care vă pot afecta emoțional! 

Accidentul a avut loc în jurul orei 13:20, înainte de intrarea în Pasajul Unirii, dinspre Bulevardul Tineretului. Autocarul era plin cu turiști din Grecia care mergeau să viziteze Palatul Parlamentului și centrul Bucureștiului. Planurile le-au fost însă spulberate într-o clipă. Plafonul autocarului a fost făcut praf de indicatorul de înălțime și i-a prins pe oamenii din interior ca într-o menghină.

Foto: Inquam Photos

Un turist grec a murit, iar o femeie în vârstă de 30 de ani este în stare critică, intubată la ATI. Alte 23 de persoane sunt și ele internate, printre care și doi copii. 

Pacienții greci sunt în grija a patru spitale din București, iar restul de 23 de persoane au fost cazate la un hotel.

La fața locului au intervenit zeci de echipaje SMURD și ambulanțe.

Foto: Inquam Photos

Martorii spun că șoferul circula cu viteză și nu a ținut cont de limita de înălțime afișată pe indicator.

Doar de la începutul lunii septembrie, când pasajul a fost redeschis, 5 accidente grave au avut loc acolo. 

Foto: Inquam Photos

Șoferul autocarului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Acesta a fost audiat de polițiști și a fost deschis un dosar penal de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.