MENIU

Anca Alexandrescu, despre scandalul de la Spitalul Pantelimon: „Din păcate, am avut dreptate”

Realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel spune că nu Alexandru Rafila e problema, în scandalul de la Spitalul Pantelimon, ci marile lacune din sistemul sanitar.

Eu și colegul meu Cătălin Antohe am fost printre primii care am vorbit de dezastrul de la Spitalul Pantelimon. Mai mult, purtătoarea de cuvânt a unității medicale ne-a jignit în emisiune, direct, pe mine și pe colegul meu.

Morțile suspecte de la spitalul Pantelimon. Cine sunt doctorițele care se credeau Dumnezeu. Acuze OMOR CALIFICAT

Am văzut acest val împotriva lui Alexandru Rafila și să ne concentrăm pe reacția ministerului, ci trebuie să ne concentrăm asupra fondului problemei. Trebuie să ne uităm cu atenție că acești medici au încercat să-și șteargă urmele. Dacă eram ministru, nu aș mai fi trimis corpul de control, ci lăsam Parchetul să-și facă treaba. E un an electoral și nimeni nu își dorește scandal. Din păcate, domnul Emanuel Ungureanu are un război personal cu Alexandru Rafila, iar când ministru era colegul lui de partid, iar oamenii mureau pe capete, nu ieșea deloc să facă declarații.

Nicolae Ciucă, reacţie în cazul morţilor suspecte de la Spitalul Pantelimon: „Ar trebui pedepsiţi prompt şi aspru”

 

Am ținut legătura cu Alexandru Rogobete și Alexandru Rafila și mi-au spus că există un sistem de monitorizare, dar am înțeles că acest sistem era oprit intenționat sau era stricat. Medicii din perioada pandemiei, care au avut alte păreri, au fost hăituiți. Am crezut cu tărie că ceea ce am arătat la TV sunt probe solide, ceea ce s-a adeverit.

Dosarul de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Medicii care decideau cine trăiește și cine MOARE au fost REȚINUȚI

Nu vreau să scădem încrederea oamenilor în sistemul medical românesc. Sistemul nu înseamnă doar medicii de la Pantelimon. Există și excepții, ca în orice alt domeniu. Sunt probleme, dar s-au făcut progrese foarte mari”, a declarat Anca Alexandrescu.