MENIU

Ananasul roz, vedeta pe rafturile din magazine

O varietate de ananas obţinută prin modificare genetică, cu tentă roz, care a ajuns recent pe rafturile magazinelor din Statele Unite, a devenit deja virală pe reţelele de social media, informează UPI, citat de agerpres.ro.

Producţia ananasului roz, un fruct dezvoltat de companii precum Del Monte şi Dole, a început în 2005, iar Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) a aprobat la sfârşitul anului trecut comercializarea sa în magazine. 

Schimbarea de nuanţă a fost realizată de specialişti cu ajutorul licopenului - pigmentul care dă culoarea roşie tomatelor şi pepenelui verde - prin modificarea enzimelor ce determină galbenul, specific până acum, al ananasului. 

Noua specie de fruct, numită oficial Ananas comosus şi neoficial botezată ''Rosé'', ar fi mai dulce decât varietatea originală, galbenă. 

Ananasul roz care a ajuns în ultimele luni pe rafturile magazinelor se dovedeşte extrem de popular printre utilizatorii de Instagram care au publicat deja nenumărate imagini cu fructul modificat genetic, precizează sursa citată.

Mai multe articole despre:
instagram ananas roz