MENIU

Ambasadorul rus la Londra, convocat de urgență la MAE! Liz Truss: ''Cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere''

Ministrul britanic de externe Liz Truss

Ministerul de Externe britanic l-a convocat, vineri, pe ambasadorul Rusiei la Londra, Andrei Kelin, pentru a exprima "îngrijorarea profundă" în urma informaţiilor privind moartea unui lucrător umanitar britanic aflat în detenţia forţelor ruse din Ucraina, transmit Reuters şi AFP.

\"\"Sunt şocată să aud relatări despre moartea lucrătorului umanitar britanic Paul Urey în timpul detenţiei sale de către reprezentanţi ruşi în Ucraina. Rusia trebuie să îşi asume întreaga responsabilitate pentru aceasta\"\", a declarat şefa diplomaţiei britanice Liz Truss.

\"\"Cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere\"\", a adăugat oficialul britanic.

Intervenția acestuia vine după informațiile apărute în media internaționale, potrivit cărora un britanic deținut de separatiștii susținuți de ruși în Ucraina a murit.

Paul Urey, care a fost capturat în așa-numita Republică Populară Donețk (RPD) din estul Ucrainei, în aprilie, a murit duminică „din cauza unei boli și a stresului”, a transmis TASS.

Autoproclamatele autorități din RPD au transmis că cetățeanul britanic Paul Urey a murit din cauza bolilor sale cronice în timp ce era în arest. Potrivit sursei, el ar fi participa la lupte alături de militarii Armatei ucrainene. La nivel oficial este cunoscut faptul că bărbatul era voluntar umanitar. Autoritățile proruse l-au numit însă "mercenar".

Potrivit presei occidentale, în momentul capturării, britanicul s-ar fi aflat între liniiile frontului, alături de un alt concetățean, acordând ajutor unor femei și copii răniți.