MENIU

Alin Petrache, şeful COSR: "Pentru România, vreau un Preşedinte de vârsta mea"

Alin Petrache (37 de ani), preşedintele COSR, a fost invitatul Emmei Zeicescu, joi seară, la emisiunea Perfect-Imperfect. Şeful Comitetului Sportiv a abordat mai multe subiecte, printre care sportul în şcoli şi campania electorală.

"Finanţarea sportului vine de la statul român. Suntem pe locul 15 în lume la medalii olimpice, avem 302. Suntem campioni pentru că suntem români. Sunt guverne ce se agită şi altele ce nu se agită. Guvernul Ponta ţine stacheta undeva, sus. Avem nevoie de mai mult, de o strategie. Putem face o paralelă între şcoala nouă şi cea veche. Cred că poporul român înţelege libertatea altfel.

Sportivul, înaintea să ia medalia, nu se gândeşte la ce va urma. Gândeşte bine, se gândeşte la medalii. Lipsesc Universiadele, competiţiile între licee, între şcoli. Sportul nu este sportul de performanţă. Avem nevoie de sănătate.Îmi doresc cinci ore de sport pe săptămână pentru elevi. Sporturile de echipă te învaţă să te comporţi şi să-ţi ajuţi partenerul, colegul de echipă.

Mentalitatea de echipă ar trebui implementată. În sport, când trişezi, cânt te dopezi, eşti penalizat. Ce se întâmplă în sport se va întâmpla şi în politică. La Federaţii, preşedinţi sunt foşti sportivi care au făcut performanţă afară.

14 candidaţi la preşedinţie sunt mulţi. Criteriile ar trebui să fie mai profunde. Aş vrea oameni cu o mentalitate mai deschisă, vreau un preşedinte de vârsta mea. Societatea românească poate fi pregătită pentru o femeie-preşedinte. Câte femei sunt în Guvernul României, câte femei conduc societăţi...

Până în 1989 am fost crescuţi în viziunea ochelarilor de cal. Am trei fetiţe acasă, îmi doresc tot ce este mai bine pentru români.

Klaus Iohannis n-a trecut sticla, are un mesaj un pic închis. Poate ar fi bine să rămână primar. Toţi candidaţii ar trebuie să vină cu CV. Eu sunt profesor de educaţie fizică militară. Sunt oameni cu carieră, care respectă foarte mult.

Elena Udrea este o femeie dibace, a făcut multe. A făcut şi Gala Bute, sunt procurori care anchetează", a spus Alin Petreche.

Mai multe articole despre:
COSR Alin Petrache