MENIU

Alimentul consumat cu regularitate de cardiologi: ce mănâncă între mese. Românii l-au scos complet din meniu

Alimentul consumat cu regularitate de cardiologi: ce mănâncă între mese. Românii l-au scos complet din meniu

Mâncatul între mese are o reputație negativă, dar nu ar trebui să fie așa. Aperitivele și gustările pot face parte dintr-o dietă sănătoasă, dacă optăm pentru alimentele potrivite. Dar ce alegeri fac medicii atunci când li se face foame între mese?

Desigur, medicii nu se așteaptă să mâncăm un bol de linte sau fasole între prânz și cină, dar puțin hummus din năut ar putea fi o opțiune excelentă.

Asta a explicat cardiologul David Sabgir într-un articol din Revista Eating Well, unde își împărtășește gustările preferate, în care a recunoscut și că, deși acest aliment secret poate reduce riscul bolilor cardiovasculare, multor persoane le pare ciudat să îl consume ca gustare.

Hummusul din năut – gustarea ideală pentru o inimă sănătoasă

„Momentul gustării poate fi, de fapt, o modalitate excelentă de a adăuga în dietă alimente bogate în nutrienți. Hummusul este, de obicei, preparat din năut, fasole sau chiar linte, care conțin fibre ce ajută la reducerea colesterolului LDL (lipoproteine cu densitate scăzută sau colesterol rău - n.red.). Legumele înmuiate în hummus sunt, de asemenea, o sursă de fibre, vitamine și minerale benefice”, explică dr David Sabgir, citat de adevarul.ro. Dar ce legume putem folosi pentru a le înmuia în hummus?

Rețeta de hummus libanez. Aperitivul hrănitor, bogat în proteină și vitamine. Ideal pentru zilele de post

Cele mai clasice opțiuni, preferatele acestui cardiolog, sunt morcovii, ardeii și castraveții tăiați în bastonașe. Hummusul nu este compus doar din năut; include și grăsimi benefice pentru inimă, provenite din uleiul de măsline extravirgin și tahini, o pastă de susan.

Năutul este important nu doar pentru conținutul său de fibre, ci și pentru faptul că reprezintă o sursă excelentă de proteine de bună calitate – aproape 20% din compoziția sa este formată din acest nutrient.