MENIU

Alimentele MIRACULOASE care îți prelungesc viață cu 10 ani

Alimente sanatoase

Potrivit unui studiu norvegian recent, consumul zilnic al unei porții de leguminoase, cereale integrale, fructe și legume începând cu vârsta de 20 de ani, poate avea un impact semnificativ asupra longevității. 

În afară de măr, ce alimente pot ține cu adevărat medicul departe? Cercetătorii norvegieni de la Universitatea din Bergen răspund la această întrebare.

Lucrarea lor, publicată marți, 8 februarie, în revista PLOS Medecine, identifică „dieta optimă” de adoptat de la vârsta de 20 de ani și care ar putea adăuga 10 ani la speranța de viață.

O alimentație bogată în leguminoase (mazăre, linte, soia), cereale integrale (ovăz, porumb, orez) și nuci (nuci, migdale, fistic), combinată cu un consum redus de carne roșie și produse procesate, poate adăuga 10,7 ani de viață unei femei și 13 ani unui bărbat.

Risc mai mic de boli de inimă și cancer

Pentru a ajunge la aceste concluzii, echipa de cercetare a folosit cifrele din studiul Global Burden of Disease, care analizează cauzele morbidității în Statele Unite, China și Europa. Se estimează că alimentația deficitară este cauza a 11 milioane de decese premature pe an. 

Citește continuarea pe tabu.ro

Mai multe articole despre:
alimente dieta sanatate