MENIU

Alimente recomandate pentru un ten fără imperfecțiuni. Ce poți include în dieta ta

Alimente recomandate pentru un ten fără imperfecțiuni. Ce poți include în dieta ta

Descoperă lista de alimente recomandate pentru un ten fără imperfecțiuni. O dietă nutritivă și echilibrată este unul dintre cei mai importanți factori în menținerea sănătății și fermității pielii. Rutina de îngrijire din exterior a pielii este importantă pentru a menține strălucirea și structura pielii, dar nu poate face minuni.

Specialiștii te sfătuiesc să nu neglijezi importanța dietei și a substanțelor nutritive care ajută pielea împotriva deshidratării, a pierderii elasticității și apariției imperfecțiunilor. Iată ce alimente să consumi zilnic pentru a te bucura de o piele sănătoasă și strălucitoare.

Alimente recomandate pentru un ten fără imperfecțiuni

Alimentele pe care le mănânci zilnic pot avea un impact major asupra calității pielii tale. Dacă vrei să scapi de grija imperfecțiunilor, trebuie să faci schimbări nutriționale în dieta ta. Există alimente care pot ajuta la ameliorarea afecțiunilor pielii.

„Alimentele bogate în zinc, cum ar fi semințele de dovleac, lintea, fasolea și caju, sprijină sănătatea pielii prin reglarea producției de sebum și reducerea inflamației”, a declarat dieteticianul Carolina Schneider, potrivit Real Simple.

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparat

Aceasta recomandă să consumi alimente bogate în zinc, care sunt deosebit de utile în tratarea sistemului hormonal dezechilibrat care tinde să irite pielea. „Zincul joacă un rol în controlul producției de sebum, deoarece scade cantitatea de hormoni masculini (androgeni) care pot contribui la apariția acneei și a pielii grase.”, a adăugat dieteticianul.

Pește gras

Peștele gras cum ar fi somonul sau macroul conține ingrediente antiinflamatoare și este recomandat să îl introduci în dieta ta, dacă te confrunți cu imperfecțiuni ale tenului. Peștele este bogat, de asemenea, în acizi grași Omega-3. Aceștia joacă un rol în menținerea barierei lipidice a pielii, care poate fi esențială pentru hidratare și protecție împotriva daunelor produse de mediu.

Ardei gras

Consumul de ardei gras susține sănătatea pielii datorită conținutului său ridicat de Vitamina C și beta-caroten. Într-o cească de ardei gras tocat există mai multă vitamina C decât necesarul zilnic recomandat, potrivit specialiștilor.

Beta-carotenul ajută la protejarea împotriva daunelor solare, menținând pielea sănătoasă și mai strălucitoare. Ardeiul gras este o opțiune sănătoasă și accesibilă pentru gustarea dintre mese, pentru care pielea ta îți va fi recunoscătoare.

Nu mai arunca cojile de la ceapă și usturoi. Cum le poți folosi în mâncare

Roșii

Pe lista de alimente recomandate pentru un ten fără imperfecțiuni se află și roșiile. Sunt delicioase și extrem de versatile, le poți consuma atât proaspete, cât și uscate. Consumul de roșii poate îmbunătăți textura și sănătatea generală a pielii, deoarece sunt bogate în licopen. De asemenea, licopenul poate diminua efectele secundare fizice cauzate în organism de stresul oxidativ.

Citește continuarea aici

Gustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara. Te și ajută să dormi mai bine

Mai multe articole despre:
alimente ten dieta