Alimente pentru micul dejun pe care ar trebui să le consumi în fiecare zi - Aportul de energie de care ai nevoie permanent
Micul dejun, cea mai importantă masă din zi, așa cum auzim adesea, ne oferă necesarul de vitamine și proteine pentru întreaga zi, asta dacă alimentele sunt alese cum trebuie.
Chiar dacă obișnuiești să mănânci în fiecare dimineață, dar simți că alimentele consumate nu te ajută peste zi, atunci trebuie să verifici dacă ceea ce consumi îți poate modifica starea în bine sau, din contră, să te facă mai lipsit de energie.
Pentru a avea o zi excelentă, este important ca micul dejun să fie hrănitor, iar alimentele alese să îți ofere aportul de energie zilnic.
Iată care sunt 9 alimente pentru micul dejun pe care ar trebui să le consume în fiecare zi:
Ouă
Ouăle sunt alimentele potrivite cu care îți poți începe ziua. Acestea sunt o sursă extrem de sănătoasă de vitamina D și proteine de care ai nevoie întreaga zi. Simplu de făcut și hrănitoare, ouăle sunt bogate în proteine și grăsimi sănătoase, care vă ajută să vă mențineți sătul pentru mai mult timp.
Dacă aveți nevoie și de o sursă de energie cu care să vă începeți dimineața, atunci ouăle sunt tot ce ai nevoie.
Un studiu arată că ouăle consumate la micul dejun ajută la scăderea cantității totale de calorii consumate în ziua respectivă.
Fulgii de ovăz
Fulgii de ovăz sunt bogați în carbohidrați, proteine, vitamine și minerale, fiind un aliment perfect pentru o dimineață plină de energie. Cu doar o cană de fulgi de ovăz, primești 13 grame de proteine, 8 grame de fibre și minerale precum fier, acid folic, zinc și fosfor, esențiale pentru o funcționare normală a corpului.
Un studiu arată că un tip de fibră din ovăz reduce colesterolul LDL și scade riscul de boli cardiovasculare.
Semințe de in
Pentru un mic dejun rapid și sănătos, poți opta pentru semințele de in pe care le poți adăuga într-un bol cu fulgi de ovăz sau într-un iaurt.
În ciuda dimensunilor sale mici, semințele de in sunt o sursă excelentă de mulți nutrienți esențiali, inclusiv acizi grași și omega-3.
Acest tip de grăsime este esențială pentru scăderea colesterolului LDL, colesterolul rău, și reduce inflamația din organism. De asemenea, reduce riscul apariției bolilor cronice precum diabetul sau bolile de inimă.
Fructele de pădure
Te-ai gândit vreodată să îți începi ziua cu fructe de pădure? Consumul de fructe de pădure îți aduce aportul de vitamina C și energie de care ai nevoie pentru întreaga zi.
Nu doar că sunt bune la gust și au culori frumoase, ci sunt și pline de beneficii pentru sănătate. Bogate în antioxidanți, fructele de pădure scad riscul bolilor de inimă și sunt pline de fibre, care vă ajută să vă mențineți sătul peste zi.
Citește continuarea pe kfetele.ro