MENIU

Alimente energizante pe care le poţi mânca în perioada postului

Sănătatea organismului nostru depinde, în mare măsură, de ceea ce mâncăm. Astfel, dacă te-ai hotărât să ţii postul Crăciunului, trebuie să ştii să organismul are nevoie de alimente energizante şi diverse, bogate în vitamine şi minerale, dar mai ales proteine, scrie one.ro.

În post, ai grijă să mănânci între 48 şi 60 grame de proteine zilnic, care să constituie în jur de 15%-20% din numărul total de calorii consumate în fiecare zi.

Iată ce surse bogate de proteine poţi consuma în post:

Nucile, migdalele, fisticul si alunele sunt satioase si hranitoare si pot inlocui oricand gustarea de la ora 11 sau pe cea de dupa amiaza, de la ora 5. Nu mancati insa, mai mult de o mana de fructeuscate pe zi, adica 50 de grame.

Ciupercile contin multe proteine, asa ca pot inlocui carnea si aportul ei nutritiv, cu succes. În plus, ciupercile pot fi folosite şi pentru alte mâncăruri, precum sarmale, supe, ciorbe etc.

Leguminoasele sunt altă sursă importantă de proteine, în special dacă mănânci linte sau fasole. O cană de linte conţine 18 grame de proteine, iar o cană de fasole, 15,5 grame. Citeste mai mult...

Mai multe articole despre:
alimente energizante mânca perioada postului