MENIU

Alimente bune înainte de culcare. Te vor ajuta să dormi ca un prunc

Medicii ne recomandă să mâncăm cu cel puţin două ore înainte de somn, pentru a avea o noapte liniştită, însă cine respectă acestă regulă întocmai?

Chiar dacă suntem conştienţi de această regulă, mulţi dintre noi nu o respectăm, fapt pentru care apare insomnia şi ce poate fi mai chinuitor decât asta, mai ales dacă a doua zi ne aşteaptă o zi plină la birou.

Totuşi sunt mâncăruri care ne ajută să avem un somn lin dacă le consumăm înainte să ne băgăm în pat.

Laptele conţine o cantitate mare de tryptophan, un aminoacid care ajută organismul să secrete serotonină şi melatonină – hormoni care reglează somnul.

Carbohidraţii sunt, în general, buni pentru somn. Îi găseşti în cereale integrale, care merg de minune cu laptele. Evident, nu trebuie să mănânci o pungă întreagă. Porţiile mici sunt o condiţie de bază a meselor de seară.

Bananele conţin magneziu şi potasiu, minerale care relaxează musculatura. În plus, sunt o gustare uşoară, dar hrănitoare.

Cartofii dulci nu conţin numai carbohidraţi de calitate care induc somnul, ci şi potasiu, un bun relaxant al musculaturii. Se consumă copţi în coajă sau nature.

Mai multe articole despre:
alimentaţie insomnie somn