MENIU

Aliment controversat: 5 mituri despre ouă

Hulite odinioară pentru că ar fi nesănătoase pentru inimă, ouăle şi-au recâştigat încet-încet reputaţia de aliment sănătos. Studii din ultimii ani relevă faptul că ouăle nu numai că sunt bune pentru muşchiul cardiac, dar ajută şi la pierderea kilogramelor în plus. Însă, un studiu canadian, dat publicităţii recent afectează din nou reputaţia ouălor.

La studiul canadian, citat de DailyMail, au participat 1200 de voluntari cu vârsta medie de 61 de ani şi s-a constatat că ouăle contribuie la crearea plăcii de aterom, o substanţă ceroasă care blochează circulaţia prin vasele sangvine, fiind asociată cu apariţia maladiilor cardiace. Cel mai predispuse erau persoanele care consumau cel puţin două ouă pe săptămână, gălbenuşul fiind, se pare, principalul vinovat.

Iată în continuare 5 mituri ce au la bază studii efectuate în marile centre de cercetare din întreaga lume, care fac din banalul ou un aliment mai mult decât controversat.

Mitul #1: Ouăle sunt rele pentru colesterol

Un studiu canadian contrazice actualele teorii ştiinţifice în ceea ce priveşte legătura dintre nou şi colesterol. Bruce Griffin, profesor nutriţionist la Universitatea din Surrey, din Marea Britanie, a analizat a analizat 30 de studii care au avut ca subiect oul, realizate pe parcursul a 30 de ani, şi a ajuns la concluzia că acest aliment nu are un impact semnificativ asupra nivelului de colesterol din organism.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Mai multe articole despre:
alimente ouă