MENIU

Alertă în județul Tulcea, s-a rupt un DIG. Mai multe terenuri inundate, s-a convocat comitet de URGENȚĂ

Stare de alertă în județul Tulcea, după ce în zona Mahmudia s-a rupt un dig de protecţie. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în şedinţă extraordinară și s-a activat grupul de suport tehnic pentru inundaţii.

În urma informării Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Mahmudia cu privire la ruperea unui dig de protecţie din cadrul incintei Carasuhat (o zonă renaturată în anul 2016), s-a fost luată decizia intervenţiei la faţa locului de către structuri aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea, a autorităţilor locale şi a operatorilor economici din zona afectată, a transmis ISU„Delta” Tulcea.

 

"În vederea gestionării situaţiei de urgenţă, dar şi a operativităţii în teren, transportul materialelor, utilajelor şi a pompierilor militari precum şi a voluntarilor din partea comunităţii locale, se va face cu ajutorul unui operator privat care deţine un bac ce poate suporta o încărcătură mărită.

În acest moment, evenimentul produs la digul de protecţie, nu pune în pericol obiective economice, terenurile inundate fiind unele agricole. În funcţie de dinamica situaţiei din teren, vom reveni cu detalii".

Mai multe articole despre:
dig rupt tulcea alerta inundatii