MENIU

Alergia la ambrozie, cea mai periculoasă plantă. Tot ce trebuie să ştii

Alergia la ambrozie, cea mai periculoasă plantă. Tot ce trebuie să ştii 

Vara vine însoţită întotdeauna cu diverse alergii, dar cea mai periculoasă plantă este considerată ambrozia. O găsim peste tot, mai ales pe terenurile necultivate.

O singură plantă matură poate elibera până la 8 miliarde de grăunţe de polen (20 microni în diametru) şi până la 30.000 de seminţe, care îşi păstrează calităţile germinative timp de 40 de ani, scrie unica.ro.

Alergiile apar în perioada iunie-iulie şi ating valori maxime în august-septembrie.

Strănutul frecvent, mâncărimile de nas și de ochi, secreţiile nazale abundente, sunt câteva dintre simptomele alergiei la ambrozie. Mulți dintre cei care manifestă aceste simptome sunt predispuşi la apariţia manifestărilor de astm, cum ar dificultăţi în respiraţie, tuse, respiraţie şuierătoare.

De asemenea, oamenii care sunt alergici la polenul buruienilor pot acuza diverse probleme digestive atunci când consumă anumite fructe și legume, printre care se numără mâncărime la nivelul cavităţii bucale, edem limbă, buze, senzaţie de nod în gât, balonări, tranzit accelerat.

Este recomandat ca înainte de începerea sezonului să se facă un test alergologic, pentru un tratament individualizat. Singura metodă descoperită pentru a trata alergiile este imunoterapia alergenică specifică.

Cea mai bună metodă pentru a prevenii reacțiile alergice este de a nu intra în contact cu factorii alergenici.

Mai multe articole despre:
alergie ambrozie