Alegeri uitate în sectorul rămas FĂRĂ PRIMAR. Pe cine pregătește PSD să-i ia locul lui Piedone
Guvernul întârzie să demareze organizarea alegerilor pentru primăria sectorului 5, iar în plan politic nu este clar cine va candida. După arestarea lui Cristian Popescu Piedone, PSD ar avea pe listă mai mulți candidați pentru scaunul de edil. În schimb, liberalii nu par deloc interesați de funcție.
PSD l-ar susține pe Rareș Hopincă pentru a candida la sectorul 5. Hopincă este consilier general la primăria București din partea PSD și ar avea legături de rudenie chiar cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, potrivit informațiilor HotNews.ro.
După ce a fost anunțată susținerea lui Hopincă, fostul edil de la sectorul 5, Daniel Florea, care ar fi vrut să candideze din nou, și-a anunțat demisia din PSD.
Florea a spus că nu este de acord să susțină un candidat fără activitate politică în PSD sau un reprezentant al unui alt partid.
Intenția clară de a candida și-a exprimat-o și Vlad Popescu Piedone, deputat PSD și fiul fostului edil condamnat în dosarul Colectiv. Cristian Popescu Piedone a postat un mesaj din închisoare prin care le-a cerut locuitorilor sectorului 5 să aibă încredere în fiul său. Însă asta l-a deranjat pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, care evită să asocieze imaginea partidului cu Cristian Popescu Piedone. Potrivit Hotnews.ro, Vlad Piedone va candida la primăria sectorului 5 din partea partidului lui Dan Voiculescu, Partidul Puterii Umaniste, formațiune în care s-a mutat din februarie 2021.
Deși fotoliul de primar al sectorului 5 este liber de 4 luni, PNL nu are nicio propunere de candidat. USR, în schimb, acuză Guvernul că refuză să organizeze alegerile pentru primărie. Cel care ar urma să candideze, Alexandru Dimitriu, a anunțat că a depus plângere penală împotriva lui Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Lucian Bode, Toni Greblă şi împotriva şefului AEP, Constantin Mitulețu Buică, pentru că refuză să organizeze alegerile pentru Primăria Sectorului 5.
„ În acest moment nu se mai pot organiza alegeri pe 9 octombrie 2022 deoarece legea impune ca Hotărârea de Guvern pentru stabilirea datei alegerilor parțiale să fie adoptată cu cel puțin 35 de zile înaintea votării. Ultima dată în care acest HG putea să fie adoptat pentru a putea organiza alegerile a fost data de 2 septembrie. Deși i-am notificat în nenumărate rânduri cu privire la obligația pe care o au să organizeze alegerile, cei de mai sus au refuzat să respecte legea,” a scris Alexandru Dimitriu pe pagina sa de socializare.