MENIU

ALDE și Pro România, fuziune pentru alegerile parlamentare

victor ponta

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au bătut palma. Partidele conduse de cei doi vor fuziona pentru a obține un scor decent la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Noul partid se va numi Pro România Social Liberal. Chiar din prima clip după fuziune, au apărut și atacurile la adresa Partidului Social Democrat. 

Președintele Pro România acuză un blat între PSD și PNL.

Victor Ponta: „ O alternative și o forță capabilă să lupte și să se opună măsurilor greșite pe care PNL și aliații săi le iau. PSD nu a vrut și nu vrea să fie un partener în opoziție față de președintele Iohannis și de Guvernul PNL. Au făcut și merg în continuare pe ideea unui blat politic, a unei înțelegeri. Acceptă să fie doar un sac de box.”

Imediat a venit o reacție din tabăra social democraților. Prim-vicepreședintele PSD susține că PSD nu va face fuziuni pentru parlamentare, însă cine vrea să se înscrie în partid e binevenit.

Sorin Grindeanu: „ Am văzut că e o chestiune repetitivă asta cu blatul. Noi am înțeles să facem politică serioasă, dincolo de gargară. Conform legii nu mai ai voie să faci alianțe. Noi suntem PSD, dacă cineva dorește să se înscrie în PSD și îndeplinește criteriile pe care le avem, și pe care știți că le-am transmis începând de luni pentru a fi dezbătute în organizații... suntem un partid cu porțile deschise.”

 Călin Popescu Tăriceanu îl contrazice pe Grindeanu și spune că au fost discuții PSD-ALDE pentru o fuziune.

Călin Popescu Tăriceanu: „ Ciolacu mi-a spus chiar că ar fi dispus să facem o fuziune, PSD cu ALDE. Am declinat această propunere. În primul rând, este o distanță ideologică foarte mare.”

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu vor deschide lista la alegerile parlamentare, anunță șeful ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu: „ Organismele statutare ale Pro România și ALDE au decis simultan să pornim la un drum împreună. Repartiția pe liste va fi 60-40, Pro România – ALDE. Domnul Ponta va deschide lista la Camera Deputaților și eu la Senat.”

Fuziunea celor două mici partide vine în contextul în care liderul ALDE a obținut doar 1,6 la sută dintre voturile bucureștenilor, iar candidatul PRO România nu a reușit că câștige nici măcar un procent la alegerile pentru primăria Capitalei.

Mai multe articole despre:
proromania alde