MENIU

Al doilea convoi umanitar al Rusiei a părăsit Ucraina UPDATE

Primele vehicule ale celui de-al doilea convoi de ajutor umanitar rus au trecut frontiera Rusiei pentru a ajunge in estul Ucrainei controlat de separatisti, au anuntat vineri noapte agentiile locale de presa citand un responsabil al vamilor ruse. UPDATE: "Toate vehiculele au ajuns, fără incidente, la graniţa ucraineano-rusă. Ultimul dintre vehicule a traversat graniţa în jurul orei 18.30 (19.30, ora României)", potrivit Itar-Tass.

"Vamesii si granicerii au inspectat primul grup de camioane... si acum toate cele 35 de vehicule au parasit postul de frontiera spre Ucraina", a declarat pentru agentia de presa rusa RIA Novosti purtatorul de cuvant al vamilor ruse din regiunea de sud, Raian Faruksin, conform ziare.com.

UPDATE: Toate vehiculele din al doilea convoi umanitar rus pentru Ucraina s-au întors, sâmbătă, fără incidente, în Rusia, relatează Itar-Tass, în pagina electronică, citată de Mddiafax.

 A doua etapă de livrare de ajutor umanitar locuitorilor din sud-estul Ucrainei s-a încheiat, anunţă agenţia rusă de ştiri.

"Toate vehiculele au ajuns, fără incidente, la graniţa ucraineano-rusă. Ultimul dintre vehicule a traversat graniţa în jurul orei 18.30 (19.30, ora României)", potrivit Itar-Tass.

Numărul vehiculelor care s-au întors sâmbătă este identic cu cel al vehiculelor care au trecut vineri seara punctul de control vamal rus "Doneţk" pentru a livra ajutor umanitar în regiunea Lugansk, în sud-estul Ucrainei, precizează agenţia, citându-l pe Raian Farukşin, un purtător de cuvânt al Serviciului Vamal de Sud.

Al doilea convoi umanitar rusesc a livrat 2.000 de tone de ajutoare regiunilor separatiste din sud-estul Ucrainei, victime ale confruntărilor dintre armata ucraineană şi rebeli proruşi, a anunţat sâmbătă postul public Rossia 24, citat de AFP.

Mai multe articole despre:
Rusia război Ucraina convoi Rusia