MENIU

Ajutoare de urgență pentru oamenii afectați de inundații. Guvernul aprobă distribuirea de pachete sinistraților

Este mobilizare de amploare după ce inundațiile au lăsat în urmă un adevărat dezastru. Tone de alimente și apă potabilă au fost duse sinistraților din zonele lovite de calamități. Pentru cei care nu se mai pot întoarce în case, autoritățile au amenajat corturi provizorii cu mii de locuri. Peste 25 de mii de locuințe au rămas fără curent electric.

Alimente și tabere pentru sinistrații din zonele afectate

Peste 25 de mii de locuințe au rămas fără curent electric în satele distruse de puhoaie. În aceste condiții, sinistrații au fost cazați în locuri special amenajate, unde au primit apă, mâncare și haine. 

Oamenii au primit conserve de carne și legume pentru o perioadă de șapte zile. Au fost aduse și 50 de locuințe modulare, 12 grupuri sanitare, paturi şi saci de dormit.

Ajutoare de urgență: alimente, locuințe și bărci de salvare

De asemenea, un punct medical va fi amplasat la Slobozia Conachi. Autoritățile au luat această măsură din cauza riscului epidemiologic din zonă. Ajutoare umanitare au venit și din partea Arhiepiscopiei. Autoutilitare cu hrană caldă, apă și pâine au ajuns deja în localitățile distruse de ape.

Între timp, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au mers la oamenii nenorociți în urma inundațiilor și au vizitat și taberele pentru sinistrați.

„Situația este dramatică, iar masurile trebuie să continue. E important ca de acum înainte să existe toate cele necesare...”, a transmis Nicolae Ciucă.
 
Între timp, angajații Ministerului de Interne au început să evalueze pagubele din gospodării.