MENIU

Ai trac atunci când vorbeşti în public? Iată câteva sfaturi pentru un discurs de impact!

Experienţa de a ne adresa unei săli pline de oameni poate fi copleşitoare pentru mulţi dintre noi. De aceea se spune adesea că vorbitul în public este una dintre cele mai des întâlnite anxietăţi, csid.ro.

Care este sursa acestora?

Răspunsul cel mai probabil este teama de reacţiile celor cărora ne adresăm, de dezaprobare, dar şi lipsa de încredere.

Însă, cu puţină pregătire şi antrenament, putem avea un discurs memorabil. Trebuie doar să ţinem cont de următoarele lucruri: empatie şi pasiune, contact vizual, structura discursului, cunoaşterea temeinică a subiectului discutat, prezenţa scenică, ţinută şi, nu în ultimul rând, atenţia acordată îngrijirii personale.

Paul Olteanu, trainer în comunicare publică şi branding personal afirmă:

„Oricare ar fi obiectivul pe care-l avem în vedere atunci când vorbim în public există anumite abilităţi pe care ar trebui să ni le dezvoltăm şi cunoştinţe pe care ar trebui să ni le însuşim prin exerciţiu constant.

Printre cele mai la îndemână instrumente în acest sens sunt exerciţiile de dicţie, documentarea şi aplicarea principiilor de bază în comunicarea nonverbală, studierea elementelor de psihologie a comunicării, a tehnicilor teatrale, tehnici de persuasiune şi influenţare şi, nu în ultimul rând, un bun management al timpului."
Sfaturi la care poţi apela pentru ca discursul tău să fie de impact

Pregăteşte o introducere total neaşteptată, chiar înainte de a te prezenta – poate fi o glumă, o paralelă între subiectul abordat şi un subiect total diferit. Te ajută să atragi atenţia celor din public şi să-i faci mai receptivi.

Mai multe articole despre:
discurs sfaturi public Impact vorbesti atunci trac