MENIU

Şi tu arunci aceste părţi de la fructe şi legume? Foarte rău, au beneficii uriaşe pentru sănătate!

Porțiile de fructe și legume pe zi au beneficii importante pentru sănătate însă, dacă vrei să ai parte de toți nutrienții pe care îi conțin acestea, ar trebui să nu mai arunci cojile sau alte părți importante care nu-ţi plac.

Un antioxidant numit quercetină se găsește chiar în coaja mărului, oferind beneficii plămânilor şi creierului. Coaja de măr este mai bogată în fibre decât pulpa fructului.

În urma unui studiu, o substanţă din coaja portocalei sau a altor citrice poate avea efecte benefice asupra colesterolului, chiar mai puternice decât ale medicamentelor prescrise pentru asta. Compuşii din cojile citricelor, numiţi flavonoizi polimetoxilaţi, mai pot avea acţiune protectoare asupra inimii, ţinând inflamaţia şi bolile cardiace la distanţă. Cercetătorii spun că este de-ajuns să razi coaja de portocală peste felul de mâncare preferat.

Frunze de sfeclă, dar și frunzele napului sunt o sursă importantă de fibre, de calciu, fier şi altele, plus vitamina A şi K.

Conform doctorulzilei.ro, coaja cartofului este o bună sursă de fibre. De asemenea, mai conţine şi vitamina B, C, fier, calciu şi potasiu.