MENIU

Aceste boli “grele” trec mai repede dacă nu iei medicamente

Unele boli “grele” trec mai repede dacă nu sunt tratate. Iată care sunt acestea!

Deseori se întâmpla ca atunci când medicii sunt față în față cu un pacient depresiv, cei mai mulți dintre aceștia se grăbesc să-i prescrie un pumn de pastile, adesea nocive pentru alte organe precum ficatul sau stomacul.

Studiile arată că gândurile depresive dispar și fără chimicale, cu ajutorul terapiei prin lumină sau a unui regim de viaţă care să stopeze cauza nemulţumirilor. O vacanţă prelungită, departe de computer și agitaţia orașului sau ceaiurile din plante băute cu regularitate pot face mai mult bine decât unele medicamente.

Cercetătorii japonezi cred că durerile de spate trec mai repede prin exerciții fizice. Extrem de eficient este pillates-ul, o formă de mișcare inventată de un sportiv care se accidentase la coloană, dar care astăzi a ajuns popular și printre cei sănătoși datorită efectului de “alungire” a mușchilor.

Conform doctorulzilei.ro, obezitatea nu trece cu pilule deoarece pe termen lung își pierd efectul. Astfel, aceștia consideră că cea mai bună funcționare a obezității sunt tradiționalele: sportul și dieta.