MENIU

Afaceristul Remus Truică a fost elibreat condiționat, după trei ani și jumătate de închisoare

Remus Truica a fost șeful de cabinet al lui Adrian Năstase

Omul de afaceri Remus Truică a fost eliberat condiționat, după ce a stat 3 ani și jumătate în spatele gratiilor, adică jumătate din pedeapsa de 7 ani pe care a primit-o în dosarul „Ferma Băneasa”. Decizia a fost luată de judecătoria sectorului 4, potrivit Realitatea Plus.

Magistrații au considerat că Truică a îndeplinit condițiile necesare pentru eliberarea condiționată, iar în urma deciziei, omul de afaceri a părăsit penitenciarul. 

Truică a fost condamnat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, complicitate la abuz în serviciu și dare de mită. Sentința a fost dată în decembrie 2020.

 

Remus Truică, viață de lux în închisoare: Vilă cu grădină și foișor - Celula de 5 stele din penitenciarul Jilava

În 18 mai 2016, omul de afaceri Remus Truică, prinţul Paul şi alte 20 de persoane, între care trei cetăţeni israelieni şi jurnalistul Dan Andronic, au fost trimişi în judecată în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov.

Lovitură de teatru a instanței malteze! Paul de România, eliberat pe cauțiune din arest și pus sub control judiciar: anunțul Ministerului Justiției

Omul de afaceri Remus Truică a fost acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare a banilor, ambele în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, iar prinţul Paul a fost acuzat de cumpărare de influenţă şi spălare a banilor, ambele în formă continuată şi complicitate la abuz în serviciu.