MENIU

Afaceristul Adrian Marțian este liber. Instanța din Deva a respins propunerea de arestare preventivă

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a oferit detalii despre soarta copiilor omului de afaceri Adrian Marțian, subliniind că aceștia vor rămâne într-un loc sigur, sub protecția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Hunedoara. Acest anunț vine după ce instanța din Deva a respins cererea de arestare preventivă în cazul lui Adrian Marțian, care rămâne liber. De asemenea, instanța nu a dispus alte măsuri împotriva lui.

Conflict între Adrian Marțian și mama copiilor săi

Conflictul dintre Adrian Marțian și mama copiilor durează de mulți ani. În 2022, cei trei minori s-au întors în România alături de tatăl lor, după o perioadă în care au locuit cu acesta. O hotărâre judecătorească din august 2024 a stabilit că micuții ar trebui să locuiască cu mama lor, dar femeia a afirmat că nu și-a văzut copiii de aproape doi ani, deși sentința i-a acordat custodia.

Ministrul Intotero a explicat că, deși tatăl a respectat parțial sentința, copiii se aflau deja în grija unei rude și a unei bone în județul Hunedoara, sub supravegherea autorităților locale. Tensiunile dintre părinți și dorințele exprimate de copii de a rămâne cu tatăl lor au complicat aplicarea sentinței.

„Din cauza relației tensionate și a traumatizării copiilor, aceștia și-au manifestat refuzul de a locui cu mama,” a declarat ministrul Intotero, făcând referire și la un videoclip care a circulat public în care copiii își exprimau clar dorințele.

Autoritățile au intervenit în acest caz

În urma acestui conflict de custodie, DGASPC Hunedoara a solicitat o ordonanță prezidențială care să permită plasarea temporară a copiilor sub protecția statului. Deși această ordonanță a fost obținută, tatăl a contestat decizia, blocând astfel măsurile luate de autorități. În ciuda acestui impas, copiii au rămas sub supravegherea autorităților, fiind plasați într-o locație sigură, unde vor beneficia de sprijin și consiliere psihologică.

Ministrul Intotero a precizat că se fac eforturi pentru a-i încuraja pe copii să reia activitățile școlare, dar, din cauza traumelor suferite, aceștia au nevoie de o perioadă de liniște și monitorizare atentă. „Este esențial ca acești copii să fie protejați și să li se ofere stabilitate emoțională, având în vedere impactul mediatic pe care acest caz l-a avut,” a mai adăugat ministrul.

În zilele următoare, autoritățile vor continua să monitorizeze cazul, iar copiii vor rămâne sub protecția DGASPC Hunedoara până la clarificarea situației legale și familiale.